Toertocht Stichting Jayden moet nieuwe traditie worden.

Bron: Bevelandse Bode

Datum: 08-02-2012

bode_7-2-12

Toertocht stichting Jayden moet nieuwe traditie worden
Stichting werkt voor eerste editie op 13 mei samen met Team Klusdu6
HEINKENSZAND - De stichting Jayden heeft zondag tijdens het evenement Cyclemotion in Heinkenszand aangekondigd dat er een nieuw evenement aankomt: de Grand Tour Johnny Hoogerland. Voor de eerste editie van de fietstocht werkt de stichting die vecht tegen neuroblastoom kinderkanker samen met Team Klusdu6, het team fietsers dat in juni meedoet aan de Alpe d’Huzes voor KWF.
DOOR EUGÈNE DE KOK
 
De toertocht wordt op 13 mei verreden. Stichting Jayden nam het initiatief voor de rit die vernoemd is naar Johnny Hoogerland, één van de ambassadeurs van de Goese stichting. “We hopen dat dit net als de spinningmarathon op de Grote Markt een traditie wordt”, zegt voorzitter Edwin Franse van Jayden.
Start en finish van de fietstocht zijn bij Sportpunt Zeeland in Goes. In het sportcentrum wordt die dag ook van alles georganiseerd.
“Het moet een sportieve dag worden voor het hele gezin: je kunt tegen een gereduceerd tarief naar het zwembad, we leggen zand neer waar beachvolleyballers het tegen elkaar opnemen, Forza Gymnastica is aanwezig en er staan allerlei kraampjes met informatie en er is nog veel meer. Het sporten moet in het middelpunt staan.”
Het draait op 13 mei echter vooral om de fiets.
Deelnemers kunnen kiezen uit drie afstanden: 120, 80, 50 en 15 kilometer. Voor de kids is er een speciale parkoers over de Bevelandse wegen uitgezet.
Franse heeft geen idee op hoeveel deelnemers ze kunnen rekenen, maar hij hoopt dat er net zo veel enthousiasme is voor de toertocht als voor de jaarlijkse spinningmarathon.
“En ook met de grand tour willen we elk jaar een stap maken, steeds ietsjes groeien.”
 
Samenwerken
Voor elke editie wil stichting Jayden met een ander goed doel samenwerken. De twee doelen organiseren de tocht samen en verdelen de opbrengst. Deze eerste editie is Team Klusdu6 de partner.
De acht Zeeuwen van Klusdu6 willen op 6 en 7 juni meedoen aan het mega-evenement Alpe d’Huzes. Door zes keer de beroemde berg Alpe d’Huez te beklimmen zamelen ze geld in voor KWF kankerbestrijding. In aanloop naar het evenement zetten de leden allerlei acties op poten om dat bedrag op te krikken.
 
Cyclemotion
Zondag vond in de Stenge in Heinkenszand Cyclemotion plaats. Oud-renner Michael Boogerd was één van de aanwezigen in het sport- en congrescentrum waar ‘elke fietsliefhebber zijn hart op kon halen’. Hoewel de toertocht vanwege de sneeuw moest worden geannuleerd, haalde Team Klusdu6 ruim 2600 euro op voor het goede doel.
Meer informatie over stichting Jayden is te vinden op de website www.stichtingjayden.nl. Daarop zijn ook inschrijvingsformulieren te vinden voor de Grand Tour Johnny Hoogerland. Meer informatie over Team Klusdu6 staat op www.klusdu6.nl.

Johnny Hoogerland bindt strijd aan met renpaard

Bron: Volkskrant

Datum: 19 oktober 2011

Johnny Hoogerland neemt het binnenkort op tegen topdrafpaard Unforgettable. De wielrenner van Vacansoleil-DCM fiets op 12 november op de drafbaan Victoria Park Wolvega een wedstrijd tegen de donkergekleurde paardenkracht. Dit meldt Stichting Jayden, waarvan Hoogerland ambassadeur is.

In de 'breed2success match-a-deux' gaan de twee over maximaal drie heats van 300 meter de strijd met elkaar aan. Iedere heat bestaat uit een sprint met vliegende start over het rechte stuk van de drafbaan.

Unforgettable, sinds dit jaar de snelste in Nederland getrainde draver, zal door pikeur Arnold Mollema over de drafbaan worden geleid. Hoogerland gebruikt de geasfalteerde binnenbaan.

De tweestrijd tussen Hoogerland en zijn vierbenige tegenstander levert geld op voor het goede doel. De helft van de toegangsprijs gaat namelijk naar Stichting Jayden.

Zwemmen voor Stichting Jayden

Bron: De Bevelander
 
Datum: 18 oktober 2011
 
KAPELLE - Bij Sportcentrum Groenewoud in Kapelle gaat maandag 25 oktober de Nationale Zwemvierdaagse van start. Gedurende een week zwemmen deelnemers op vier dagen 500 meter per dag. Kinderen tot 10 jaar zwemmen 250 meter per dag. De kosten bedragen 6 euro per persoon. Inschrijven kan bij de receptie van Sportcentrum Groenewoud. Bij inschrijving ontvangen de deelnemers een sponsorkaart. De opbrengst is dit jaar bestemd voor Stichting Jayden die daarmee kinderen met kanker helpt.

Muis en Leeuw voor Jayden

Bron: de Bevelander
 
datum 6 september 2011
 
GOES - Kinderen staan centraal op zondagmiddag 18 september in Theater de Mythe in Goes. Er zijn dan allerlei leuke dingen te doen en Muis en Leeuw geven er een voorstelling. De opbrengst is voor Stichting Jayden.
 
Zie is er die dag een echte ballonnenclown en is er voor de jeugd popcorn, fristi, cola en enkele verrassingen. Muis en Leeuw, ambassadeurs van Stichting Jayden, spelen een speciaal voor Stichting Jayden verzonnen voorstelling in de grote zaal. Het wordt een vrolijk liedjesprogramma dat een beetje lijkt op De Muzikale Dierenexpress. Maar wie die voorstelling al heeft gezien, krijgt toch iets compleet nieuws voorgeschoteld. Kinderen kunnen na de voorstelling met de twee op de foto.
De hele opbrengst van die middag gaat naar Stichting Jayden. Deze Goese stichting vecht tegen neuroblastoom kinderkanker.

Hoogerland schenkt bolletjestrui aan goed doel

Bron: Trouw
 
Datum 9 juli 2011
 
Het waren mooie dagen in de bolletjestrui en Johnny Hoogerland heeft het tricot nog niet uit zijn hoofd gezet. De Zeeuw veroverde donderdag het waardevolle shirt, maar moest het zaterdag op weg naar Super-Besse Sancy afstaan aan Tejay van Garderen van HTC-Highroad.
 
Hoogerland deed vandaag een dappere poging om zijn leiderspositie in het bergklassement te verdedigen. De trotse drager van de bolletjestrui viel aan op de Col de la Croix St.-Robert, een klim van tweede categorie, maar kwam net tekort voor de punten. Hoogerland was na afloop te spreken over zijn optreden: 'Ik voelde me goed'.

'Ik heb in het begin van de etappe ook geprobeerd weg te komen. Dat is jammer genoeg niet gelukt. Ik ben mijn bolletjestrui kwijt, maar als ik me zo blijf voelen, dan komt-ie wel terug,' zo is de Nederlander hoopvol.

Mocht het hierbij blijven, dan zal Hoogerland één trui zelf thuis een mooi plaatsje geven. Ook schenkt hij één bergtrui aan de Stichting Jayden. Daarvan is de wielrenner ambassadeur. De stichting zamelt geld in voor onderzoek naar neuroblastoom, een zeldzame vorm van kinderkanker. 'Ik hoop dat die bergtrui heel veel geld gaat opbrengen. Ik vind dat onderzoek heel belangrijk', gaf Hoogerland aan.

Gilbert herovert groen
De Belgische wielrenner Philippe Gilbert heeft de groene trui in de Ronde van Frankrijk heroverd. De coureur van Omega Pharma-Lotto eindigde vandaag als tweede achter de Portugees Rui Costa en verdrong daardoor de Spanjaard José Joaquin Rojas weer van de eerste plaats in het puntenklassement. 

Gilbert heeft 187 punten, Rojas volgt met 172. De Brit Mark Cavendish, winnaar van twee etappes, staat derde met 153 punten.

'Paal van Johnny' wordt geveild voor goede doel

Bron: AD

Datum: 13 juli 2011

Tijdens het tv-programma Tour du Jour kreeg Cees Hoogerland, de vader van Johnny, de beruchte paal waar de wielrenner zondag tegenaan smakte. 'Ik hoef dat ding niet', zei Hoogerland senior. 'Johnny is ambassadeur van de stichting Jayden. Ik denk dat we de paal laten veilen voor dat goede doel. Er zijn vast ene hoop mensen die hem willen hebben.'

Cees Hoogerland was desondanks blij met de paal. 'Ik denk dat de paal en het prikkeldraad misschien wel Johnny's leven hebben gered. Het heeft zijn val gebroken. Als je goed naar de beelden kijkt, dan zie je dat hij anders op zijn rug of hoofd was gevallen. Wie weet hoe het dan was afgelopen.'

Gejankt
De vader van de drager van de bolletjestrui was in de koers toen het verschrikkelijke ongeluk gebeurde. Na de finish wachtte hij zijn zoon op. 'Samen hebben we flink gejankt na de finish. Dat was een minuutje flinke emotie met Johnny in mijn armen', zei Cees Hoogerland in het programma van RTL7.

'Ik ben blij dat hij nog leeft. We hebben allemaal in de Giro kunnen zien hoe het mis kan gaan', verwees Hoogerland naar de omgekomen Wouter Weyalndt.

Stichting Jayden
Eerder schonk Johnny Hoogerland ook al zijn bolletjestrui aan Jayden, een stichting die geld inzamelt om neuroblastoom kinderkanker te bestrijden.

Provincie gul voor Stichting Jayden

Bron: PZC
 
Datum: 25 juli 2011
 
PARIJS - Meteen na afloop van de Tour de France werd Johnny Hoogerland verblijd met een cheque van duizend euro voor de Stichting Jayden die strijdt tegen neuroblastoom kinderkanker en waarvan de profrenner uit Yerseke ambassadeur is. De gulle geste was afkomstig van de provincie.
 
"Als blijk van waardering voor de fraaie dingen die Johnny de afgelopen drie weken heeft laten zien. Hij heeft zich als een ware ambassadeur van Zeeland gemanifesteerd", vertelde de in Parijs aanwezige gedeputeerde Ben de Reu.

De dag na zijn zware val in de negende etappe kreeg Hoogerland al een onverwachts telefoontje van Commissaris van de Koningin Karla Peijs. De Reu: ,,Dat deed hem goed. Hij was er ook wel een beetje verbouwereerd over. Toen is ook vanuit de provincie het plan geboren om via Johnny iets voor de Stichting Jayden te doen."

Uiteraard nam Hoogerland de cheque met zeer veel genoegen in ontvangst. En er komt meer aan, want evenals één van zijn gesigneerde bolletjestruien worden ook de paal en het prikkeldraad die zijn val in de negende etappe braken, geveild ten bate van de Stichting Jayden.

Het gezelschap van De Reu was niet alleen vanwege Hoogerland in Parijs. Zij reisden af op uitnodiging van Tourorganisator ASO. Die firma heeft vergevorderde plannen voor de Port Classis, een tweedaagse koers tussen Rotterdam en Antwerpen, die ook deels over Zeeuws grondgebied zou moeten worden verreden. ,,Daardoor konden we het nuttige met het aangename verenigen. We zijn met de ASO in overleg over wat de provincie Zeeland voor die nieuwe koers zou kunnen betekenen. Echt veel nieuws heb ik er nu niet over te melden, maar zeker is wel dat de provincie na het afhaken van de Delta Tour Zeeland ijvert voor een – deels – Zeeuwse profkoers."

Yerseke huldigt en bejubelt Hoogerland

Bron: Omroep Zeeland

Datum: 27 juli 2011

YERSEKE -Wielrenner Johnny Hoogerland is gehuldigd in zijn woonplaats Yerseke. Er was een rondrit door het dorp, en er waren optredens en een huldiging door de gemeente Reimerswaal.

Wethouder Kees Knuijt overhandigde Hoogerland een beeldje van de mosselman, gehuld in de bolletjestrui. Van de provincie kreeg hij 1.000 euro voor de Stichting Jayden die strijdt tegen kinderkanker. Bij de huldiging waren naar schatting 800 belangstellenden aanwezig.

Johnny Hoogerland reed de afgelopen drie weken mee in de Tour de France en kwam vooral in het nieuws doordat hij bij een valpartij in het prikkeldraad terecht kwam. Ook was hij enkele dagen leider in het bergklassement.

VV Oostkapelle schenkt € 1350,- aan Stichting Jayden

Bron: PZC

Datum: 31 juli 2011

OOSTKAPELLE - Voetbalvereniging Oostkapelle heeft 1350 euro aan Stichting Jayden geschonken.

Het bedrag is een deel van de recette van de jubileumwedstrijd Oostkapelle - Jong Ajax en een deel van de verloting. De wedstrijd werd door 2250 mensen bezocht.

Voetbalvereniging Oostkapelle en Stichting Jayden kijken zeer tevreden terug op de samenwerking. Het geld wordt door Stichting Jayden gebruikt in het gevecht tegen neuroblastoom kanker, een bijzondere vorm van kinderkanker. Verder streven zij naar een efficiëntere behandeling hiervan.

Nightrun 2019

Onderzoeksnieuws Villa Joep

facebook Twitter