Het allerlaatste bericht........

Sinds 20 november heeft Stichting Jayden de activiteiten beeindigd. 

Via deze weg willen wij alle donateurs, sponsoren, ambasadeurs en vrijwilligers nogmaals ontzettend bedanken voor iedere bijdrage op welke manier dan ook. 

Samen hebben wij een schitterend bedrag van € 1.075.756,- mogen inzamelen voor onderzoek naar neuroblastoom kinderkanker.

De Jaarrekening van 2019 is inmiddels afgerond en hier te bekijken.

 

Mede dankzij financiele ondersteuning vanuit Stichting Jayden is de genezingskans gestegen, echter is er nog onzettend veel onderzoek nodig.

Voor meer informatie over neuroblastoom, het financieren van onderzoeken en donaties voor onderzoek verwijzen wij u graag naar Villa Joep.

Zeeuwse Obstaclerun 2019 € 14.550,-

zor2019

 

Zaterdag 7 september jl. was de zesde en allerlaatste editie van de Zeeuwse Obstaclerun. Deelnemers konden kiezen uit een parcours van 8 of 12 kilometer onder meer door de Hollandsche Hoeve en Goes-Oost. Onderweg kwamen ze tal van hindernissen tegen.

De opbrengst, een geweldig bedrag van € 14.550 - gaat in zijn geheel naar onderzoek.

Alle deelnemers, sponsoren en niet vergeten de talloze vrijwilligers ontzettend bedankt!

 

Voor alle foto's van de Obstacelrun klik hier

 

 

Leerlingen Ostrea Lyceum Goes zamelen ruim € 12.000,- in voor Stichting Jayden

Ostrea 2019

 
Ieder schooljaar organiseert het jaaractieteam bestaande uit leerlingen en docenten van het Ostrea Lyceum in Goes, verschillende activiteiten voor het goede doel. Na een succesvol actiejaar ten bate van Stichting Kika, was het dit jaar tijd voor een andere bestemming. In het schooljaar 2018-2019 ging de opbrengst van de jaaractie naar Stichting Jayden.

Op vrijdag 5 juli tijdens de eindvieringen heeft Leon Nieuwenhuize namens Stichting Jayden een prachtige cheque in ontvangst mogen nemen van maarliefst € 12.353,- 

Ostrea Lyceum Goes, bedankt!

Stichting Jayden stopt na 10 jaar en 1 miljoen euro.

Bron omroep Zeeland

25-01-2019

Stichting Jayden stopt na tien jaar en een miljoen euro

Na tien jaar gaat Stichting Jayden ermee stoppen. De stichting werd opgericht na het overlijden van de 2-jarige Jayden Faase uit Goes door neuroblastoom kinderkanker en haalde in die tien jaar meer dan een miljoen euro op voor onderzoek naar deze vorm van kanker.

Jayden tijdens zijn ziekte (foto: Stichting Jayden)

Voor de ouders van Jayden, Rob en Jolanda Faase, geeft het stoppen met de stichting een dubbel gevoel. "Net zoals alles bij de stichting een dubbel gevoel geeft", legt Rob Faase uit. "Er komt natuurlijk bij ons veel emotie bij kijken. Bij het opzetten van de stichting gaf dat een dubbel gevoel, bij alle evenementen ook en nu dus ook bij het stoppen met de stichting."

Mijlpaal

Dat ze met de stichting stoppen betekent overigens niet dat het doel bereikt is. "Neuroblastoom is de wereld nog niet uit en er moet nog heel veel geld naar onderzoek, maar voor ons is het inzamelen van één miljoen euro een mooie mijlpaal."

 
Rob Faase over het stoppen met Stichting Jayden

Die mijlpaal werd deze maand bereikt. De stichting organiseerde de afgelopen jaren talloze evenementen om geld in te zamelen: spinningmarathons, kerstfairs, obstacle runs, maar ook de Racoon and friends-concerten op de markt in Goes. De band is ambassadeur van Stichting Jayden en schreef zelfs het nummer Don't give up the fight speciaal voor dit goede doel.

Dat nummer noemt Rob ook als zijn hoogtepunt van de afgelopen tien jaar. "Ik kan daar maar moeilijk naar luisteren zonder dat alle emoties weer naar boven komen. Maar het was echt een heel mooi gebaar en een heel mooi nummer. Echt heel bijzonder!"

In een persbericht bedankt de stichting alle donateurs en deelnemers aan evenementen. "De genezingskans voor kinderen is inmiddels gestegen van 20 procent in 2009 naar 30 tot 35 procent in 2018."

'Iets extra speciaals'

Op 7 september organiseert de stichting de Zeeuwse Obstacle Run en op 25 oktober de Nightrun in Goes. "Wij gaan er in elk geval iets extra speciaals van maken", belooft de stichting. Vanaf begin februari kan iedereen voor beide evenementen inschrijven. "Laat zien dat je ook bij deze laatste evenementen met ons wilt meevechten tegen neuroblastoom kinderkanker."

Op 20 november valt het doek voor de stichting. "We hebben die datum gekozen omdat Jayden op die dag 13 jaar geworden zou zijn", legt Rob uit. Maar daarmee geven ze de strijd nog niet op.

Overstap naar Villa Joep

"Er is ook nog de stichting Villa Joep, die ook geld inzamelt voor onderzoek naar neuroblastoom kinderkanker, dus we hopen dat al onze donateurs en vrijwilligers de overstap maken naar Villa Joep, zodat we de strijd tegen deze verschrikkelijke ziekte kunnen voortzetten!"

Night Of The Friends € 3363,03

night of the friends
 
Op zaterdag 24 november vond de jaarlijkse editie plaats van Night Of The Friends met als goede doel Stichting Jayden.
Op het toneel van Porgy en Bess in Terneuzen is er volop genoten van muzikale optredens van onder andere Vincent Chambon Gipsy unit, Recall acoustic band, The Shoals Connection en DJ Martin.
 
Na een geslaagde avond kreeg Stichting Jayden een schitterende cheque overhandigd van € 3363,03
 
Alle bezoekers en iedereen die deze avond tot een succes hebben gemaakt ontzettend bedankt voor jullie inzet en bijdrage.

Bingo € 1113,25

bingo1 bingo2 

 Op 10 November organiseerde Angelique de Block wederom een Bingo in de Vlaschaard te Koewacht.

Met veel deelnemers werd het net als vorige editie een gezellige, geslaagde avond met een fantastisch resultaat.
 
Deelnemers, sponseren en natuurlijk Angelique, weer ontzettend bedankt voor een mooie donatie van € 1113,25

 

 

Recordopbrengst vijfde Nightrun voor Stichting Jayden

Bron PZC: 28-10-2018

GOES - De vijfde editie van de Nightrun in Goes heeft gisteravond een recordbedrag van 24.000 euro opgebracht voor Stichting Jayden.

 

 

 

De 1400 deelnemers maakten wandelend of hardlopend een tocht van zes kilometer door en rond het centrum en kwamen onderweg onder meer mooie lichtprojecties, muziek en geluidseffecten tegen. De opbrengst van de zogeheten ‘citytrail by night’ is bedoeld voor de strijd tegen neuroblastoom kinderkanker. De stichting is opgericht door de ouders van de Goese jongen Jayden, die in 2009 op bijna 3-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van deze ziekte.

 

Foto's zijn te bekijken via onderstaande link:

https://onedrive.live.com/?authkey=%21AMA1VihIVEOjRio&id=30877B4E43F3C027%2131096&cid=30877B4E43F3C027

 

 

 

 

 

Team Eldeka zamelt € 5000,- in

eldeka1 eldeka2

 
In juni dit jaar reed team Eldeka mee met de Baltic Sea Challenge.
Na een geweldig avontuur van 9400 kilometer heeft tem Eldeka met succes de finish gehaald,
 
Wij willen Bart Jalink, Patrick Markusse en alle sponsoren ontzettend bedanken voor deze mooie donatie.
 
Sponsoren van team Eldeka:

Jacare B.V. 
Loon en Transportbedrijf Marcusse
Roegiers de Koeijer
VVB WONEN
Franje Onions
wsverzekeringen
Debako Kloetinge
Daxxa Personeelsdiensten
eyeaccountancy
automotions Mercedes-Benz
E.R. BOUW
koentransport
Meijling & Sarneel Notarissen en Adviseurs
Thuismakelaars
dvcdeninkel
De Neef tuinonderhoudsbedrijf 
Zuiver Financieel
Caljouw Rademaker Verhuizingen
Stoomreiniging Zeeland
Bluekens Truck en Bus BV
Christelijke kinderopvang het oogappeltje Kapelle
KomedieKaat - Patty Pitt
Payroll Intermediair
Care of Sweden AB
Kwalitaria Kamperland
Garage van Halst
Meulenberg Woninginrichting
Familie Brasserie Amable
9to9 officemanagement 
Bouwbedrijf De Haze
Zeeuwse Pixels
Suzan Fotografie
kistgoes.nl

Zeeuwse Obstacle Run € 16.048,-

 Bron: PZC

Wat zag Elbert Simonse er na de Zeeuwse Obstacle Run uit! De deelnemer uit Aagtekerke had zich zaterdag in Goes niet gespaard. Waar anderen enigszins huiverig door de modder waadden of voorzichtig onder netten door tijgerden, gaf hij alles. Zelfs zijn oogwit was besmeurd. ,,Ach", zei hij, terwijl hij zich afspoelde met een tuinslang, ,,ik ben wel gewend een beetje vies te worden. Bij mijn werk leg ik rioleringen aan."

Uiteindelijk ontkwam ook he-le-maal niemand bij de vijfde editie van het evenement aan een compleet modderbad. Aan het begin van het 11 kilometer lange traject kon je nog wel vermijden dat je bovenlichaam en hoofd onder de drek kwamen te zitten, maar verderop gebeurde dat onherroepelijk. In park De Mirakel moest door een bijzonder smerig ruikend poeltje gezwommen worden. Nabij het politiebureau was het de bedoeling om met een autoband op je schouder tientallen meters door een baggersloot te banjeren. En zo was er nog een handvol hindernissen waarbij water de hoofdrol speelde.

 
© Johan van der Heijden

,,Mooi toch!", zei Simonse glunderend. Met de tuinslag - toch een stevige straal - kreeg hij niet eens alles van zijn gezicht en ledematen af. Hij had onderweg genoten van de ludieke en uitdagende obstakels. Zoals die bij de Sint Maartenbrug, waar iedereen via een net in een bungelend bakje moest klimmen, om er vervolgens aan de andere kant weer uit te springen, zo in de plomp. ,,Maar het was natuurlijk ook wel pittig. Vooral bij het zwemmen en het klimmen in de netten."

De Aagtekerkenaar is pas sinds kort bezig met obstacle runs. Voordien liep hij vooral hard. ,,Maar ja, dan train je alleen je benen", zei hij. ,,Ik vind het ook wel belangrijke om aan m'n core stability te werken. Ik zit soms in de bergen in Oostenrijk en Zwitserland en loop dan over smalle randjes, dan is het wel handig als ik de controle houd. In survival- en obstacleruns ben ik nu met heel m'n lichaam bezig."

Sprinters

Voor Mandy Heppener uit Terneuzen was de Zeeuwse obstacle run ook een gelegenheid om zichzelf te testen. Normaal is ze baanatlete. ,,We zijn eigenlijk sprinters", zei ze, terwijl ze wees naar drie vriendinnen met wie ze over de hindernissen was gegaan. ,,Onderweg help je elkaar natuurlijk. En het leuke is: wildvreemden helpen je ook."

 
Elbert Simonse © Johan van der Heijden

De vier, met shirts aan van Dames Team Zeeland, gingen bij hun debuut geen enkele hindernis uit de weg. Dat had wel gekund, maar dan hadden ze bij elke 'weigering' tien burpees moeten doen. Een burpee is een eenvoudige, tamelijk vermoeiende crossfit-oefening. Heppener: ,,We hebben gewoon alles gedaan. Joh, die burpee kunnen we niet eens."

Vast in de modder

Waar de meesten geen haast hadden bij hun rondgang langs de hindernissen, had Remy Vasseur dat wel. De voormalige triatleet uit Vlissingen had bij zijn eerste optreden in een obstacle run zijn zinnen gezet op de overwinning. Hij was er ook dichtbij; hij werd tweede met 34 seconden achterstand op Thomas Poesiat.

,,De eerste acht kilometer liepen we samen", vertelde Vasseur. ,,Maar toen we een autoband door een sloot moesten zeulen, ging het mis. Ik sprong in één keer in het water en kwam meteen helemaal vast te zitten in de modder. Ik krijg mijn schoenen niet meer los. Voor mijn gevoel heb ik er wel drie minuten gestaan. Waarschijnlijk was het niet meer dan een minuut. Maar toch, mijn achterstand was niet meer in te halen. Ik zag hem in de haven nog wel uit dat bakkie springen, maar toen moest ik er nog helemaal in klimmen...."

 

Muziek en Taart

Bron: de Bevelander

 

taart

 

Op zaterdag 8 en zondag 9 september verzorgt de Protestantse Gemeente Wemeldinge haar jaarlijkse startweekend met als thema ‘De kerk, daar zit muziek in!‘ Dit jaar valt de startzaterdag samen met Wemeldingedag en Open Monumentendag.

WEMELDINGE - Op en rond het Dorpsplein is een braderie en op het Kerkplein aan de Kerkweg een ‘Goede Doelenmarkt’ met kraampjes en optredens. Op deze markt worden spullen verkocht voor de Stichting Jayden. Deze stichting zet zich in voor kinderen met neuroblastoom kinderkanker. De organisatie wil de kraampjes van de Goede Doelenmarkt graag vullen met spullen om te verkopen en daarbij hebben ze uw hulp nodig. In het kader van het thema zoeken ze spullen waar nog steeds ‘muziek’ in zit. Denk aan een oude radio, jukebox, platenspeler, grammofoon, lp's, vinylplaten, cd's en dergelijke. Als u nog wat heeft liggen en dit wilt inleveren voor het goede doel dan kan dat bij Dick Steenks in de Pastorie aan de Kerkweg 11. In de Maartenskerk wordt op zaterdag koffie en thee met taart verkocht. Daartoe heeft de startweekendcommissie een bakwedstrijd uitgeschreven: ‘Heel Wemeldinge bakt’. De taarten worden beoordeeld door een jury en er is een leuke prijs te winnen. De taarten worden dan verkocht voor het goede doel. Wie mee wil doen kan zich aanmelden bij Catherine Ruisaard via 06 81 34 13 25 De taarten kunnen 8 september tussen 9.00 en 10.00 uur worden ingeleverd in de Maartenskerk.

€ 10.000,- voor het lot van Flip

Bron PZC
sponsorloop Flip

VLISSINGEN  - De 250 leerlingen van de Louise de Collignyschool in Vlissingen renden vorige week vrijdag zoals ze nog nooit gerend hadden en Puck Kallemein (11) liep voorop. Voor zijn broer Flip (8)  en voor stichting Jayden. Flip, leerling van groep 5, leed aan neuroblastoomkanker.

In oktober vorig jaar eindigde zijn jonge leven. Zijn school droeg het jaarfeest op aan Flip met als doel zoveel mogelijk geld in te zamelen voor stichting Jayden, die fondsen werft voor onderzoek naar neuroblastoom. Die kanker is kinderen bijna altijd fataal, weet moeder Everdien Kallemein. Zij nam met Puck donderdag een cheque in ontvangst van schooldirecteur Saskia Raats, voor tienduizend euro: bij elkaar gebracht met de sponsorloop, hapjes en drankjes op het schoolplein en de lotenverkoop voor prijzen die ondernemers uit alle hoeken van Vlissingen ter beschikking stelden.

Bellenblaaslied

Leerlingen zongen het bellenblaaslied, dat nog maar een handvol maanden geleden bij Flip's uitvaart te horen was. De school leefde intens mee met hun klasgenoot, vertelt Raats. ,,Flip was geliefd in de klas", weet moeder Everdien. ,,Vooral bij de meiden. Hij had meer vriendinnen dan vrienden. We hadden het altijd over Flip en zijn harem."

Speciaal
Aan het einde van groep twee bleek Flip een tumor in zijn buik te hebben. Een jaar van intensieve chemotherapie volgde. ,,Van groep 3 heeft hij veel gemist. Juf Annet kwam thuis lesgeven. Flip wilde graag leren, maar de klas was te druk en zijn concentratie was kort." Flip kon groep 4 wel helemaal meemaken. Met hulp van zijn klasgenoten haalde hij zijn achterstand in. Maar vorig jaar zomer werd bij een controlescan ontdekt dat zijn longen aangetast waren. In het begin van het schooljaar is Flip nog even in de klas geweest. Toen was dat hem eigenlijk al te veel, zegt Everdien. ,,Maar iedereen vond hem heel speciaal. Als Flip op school was, was het gewoon een feestje."

Racoon zamelt € 2689,37 in.

Tijdens de concerten van Racoon wordt het nummer Don't Give Up The Fight gespeeld, en aandacht gevraagd voor Stichting Jayden. Bij de merchandise staan collectebussen van Stichting Jayden waar de afgelopen een schitterend bedrag van  € 2689,37 in is gedoneerd.
Racoon maar natuurlijk ook alle gulle gevers, hartelijk bedankt !
Ook tijdens de komende concerten zullen de collectebussen aanwezig zijn.

Angelique in actie!

solof angelique

 

Angelique de Block uit Koewacht zet zich al geruime tijd in voor Stichting Jayden.
De afgelopen jaren organiseerde Angelique diverse actvitieiten met als goede doel Stichting Jayden.
 
Onlangs werd in samenwerking met Culineuze een avond georganiseerd met singersongwriter Solof en organiseerde Angelique een high lunch.
Samen brachten deze evenementen € 648,- op voor onderzoek
 
Angelique, Solof en Culineuze bedankt!
 
Wilt u weten wat Angelique allemaal organiseert voor Stiichting Jayden?
Kijkt u dan eens op de facebookpagina "Angelique de Block voor Stichting Jayden''

Team ELDEKA steunt Stichting Jayden (Baltic Sea Circle 2018)

team Eldeka

 

Het Team ELDEKA (Patrick Marcusse en Bart Jalink) gaat zich vol overgave inzetten om zoveel mogelijk donaties op te halen voor het goede doel.

OP 7 juni 2018 zullen Patrick en Bart In een Mini Cooper een route van in totaal 8500km gaan rijden zonder navigatie en snelwegen

Tijdens de challenge hebben de heren 2 doelen; 1 is de finish halen en voldaan hebben aan alle regels, en 2 zoveel mogelijk geld op halen voor het goede doel!!

Wilt u meer informatie of wilt u doneren? Bekijk dan de flyer van team ELDEKA.

Stichting Jayden wenst team Eldeka ontzettend veel succes tijdens dit bijzondere avontuur!

Kerststukken voor Stichting Jayden € 1700,-

KErsstukken2017 1

 

Naast de € 1700,- die Stichting Jayden voor de kerststukken in ontvangst mocht nemen overhandigde Marijke, en haar moeder Hannie ook nog eens € 180,- euro afkomstig van de verkoop van  Zeeuwse babbelaars.

Marijke, Hannie, vrijwilligers en natuurlijk de kopers van de kerststukken, ontzettend bedankt weer voor deze mooie donatie!

Zeeland 96 Schenkt € 3500,- aan Stichting Jayden

Zeeland96duiven

 

Postduivenvereniging Zeeland 96 heeft op 6 en 7 oktober jonge postduiven per opbod verkocht.

De opbrengst hiervan is op 18 november overhandigd tijdens de manifestatie in de Jeughoeve te 's-Heerenhoek.

 Zowel Stichting Jayden, Stichting Bas en Stichting Vakantiehuis Thuredrith mochten ieder een ontzettend mooie cheque van € 3500,- in ontvangst nemen.

Zeeland 96, ontzettend bedankt voor deze schitterende donatie!

 

Kerststukken voor Stichting Jayden

kerstukkenverkoop

Op 7 december staat het kerstfair team weer klaar om de mooiste kerststukken te verkopen voor Stichting Jayden.

Voordat het zover is zal het kerstfairteam dagen van voorbereidingen treffen om op 7 december een ontzettend gezellige verkoop te organiseren.

Heeft u zin om als vrijwilliger mee te helpen? Bent u creatief en maakt u graag kerststukjes of kunt u juist leuk decoreren of kransen maken? Iedereen is welkom! Er is altijd wel iets te doen wat u kunt. U kunt zich opgeven bij: Marijke van Iwaarden 06-46373906. Met ieder uurtje hulp zijn we al blij.

Werk/Knusteldagen en tijden: (Noordeinde 5 in Kloetinge)
11-11 Zaterdag 10:00-16:00 uur
25-11 Zaterdag 10:00-16:00 uur
30-11 Donderdag 13:00-17:00 uur
01-12 Vrijdag 09:00-17:00 uur
02-12 Zaterdag 09:00-17:00 uur
04-12 Maandag 09:00-17:00 uur
05-12 Dinsdag 09:00-14:00 uur
06-12 Woensdag 09:00-17:00 uur
07-12 Donderdag 09:00-20:30 uur (Vanaf 13:00 uur verkoop in de schuur van de kerststukkern en kerstdecoratie)

Hoop tot ziens. En voor koffie en thee wordt gezorgd

Bingo!!!

bingoangelique

 

Angelique de Block, fanatieke vrijwilligster, organiseert diverse evenementen met als goed doel Stichting Jayden.

Na een succesvolle benefietavond, een Italiaanse middag, een kraamverkoop in ziekenhuis de Hondte, was het 28 oktober tijd voor een Bingo in Koewacht.

Ook deze Bingo was weer tot in de puntjes georganiseerd en na een gezellige avond mocht Angelique € 959,10 overhandigen aan Stichting Jayden.

Angelique bedank!

 

 

Nightrun 2019

Onderzoeksnieuws Villa Joep

facebook Twitter