Zeeuwse Obstacle Run € 16.048,-

Bron: PZC

Wat zag Elbert Simonse er na de Zeeuwse Obstacle Run uit! De deelnemer uit Aagtekerke had zich zaterdag in Goes niet gespaard. Waar anderen enigszins huiverig door de modder waadden of voorzichtig onder netten door tijgerden, gaf hij alles. Zelfs zijn oogwit was besmeurd. ,,Ach", zei hij, terwijl hij zich afspoelde met een tuinslang, ,,ik ben wel gewend een beetje vies te worden. Bij mijn werk leg ik rioleringen aan."

Uiteindelijk ontkwam ook he-le-maal niemand bij de vijfde editie van het evenement aan een compleet modderbad. Aan het begin van het 11 kilometer lange traject kon je nog wel vermijden dat je bovenlichaam en hoofd onder de drek kwamen te zitten, maar verderop gebeurde dat onherroepelijk. In park De Mirakel moest door een bijzonder smerig ruikend poeltje gezwommen worden. Nabij het politiebureau was het de bedoeling om met een autoband op je schouder tientallen meters door een baggersloot te banjeren. En zo was er nog een handvol hindernissen waarbij water de hoofdrol speelde.